У Кабміні пояснили, коли можна зняти мораторій на продаж землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні пояснили, коли можна зняти мораторій на продаж землі

Казна та Політика
945
Мораторій на продаж землі повинен тривати до кінця 2016 року, а скасувати його можна лише після обговорення із зацікавленими сторонами.
Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Верховній Раді, відповідаючи на питання, чи буде продовжено з 1 січня наступного року мораторій на продаж землі.
“Верховна Рада в 2016 році прийняла рішення про продовження мораторію на землю до кінця 2016 року. Далі – це буде вже питання Верховної Ради, яке рішення вона буде приймати в 2017 році”, – заявив він.
“Але у нас є законопроект зареєстрований про землю. Ніяких рішень щодо мораторію не може бути, поки ми не зрозуміємо всі нюанси поводження з землею. Інакше це все буде дуже жахлива ситуація”, – додав Гройсман.
“Тому перше: треба визначити закон про землю, далі буде визначатися Верховна Рада, що робити”, – додав прем’єр.
Він підкреслив, що питання землі – надзвичайно чутливе, тому “треба радитися з аграріями, з власниками, розуміти, чого вони хочуть – і далі приймати рішення консолідоване і спільне”.
Раніше лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що проект меморандуму з Міжнародним валютним фондом нібито передбачає скасування мораторію на продаж землі вже в червні цього року.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас