ЄІБ готовий профінансувати проект рекультивації Грибовицького звалища у Львові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ готовий профінансувати проект рекультивації Грибовицького звалища у Львові

Казна та Політика
272
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) готовий фінансувати проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища у Львові, де кілька днів тривала пожежа, а в понеділок стався зсув, під яким опинилося четверо пожежників, заявляє міський голова Львова Андрій Садовий.
“Єдиним партнером, з яким ми співпрацюємо в цьому питанні в останні два роки, є Європейський інвестиційний банк, який погодився виділити кошти на рекультивацію сміттєзвалища в повному обсязі, на завод з глибинним сортуванням і на весь комплекс робіт”, – повідомив він на брифінгу у вівторок.
За словами мера, зараз проект знаходиться на погодженні в Міністерстві регіонального розвитку і торгівлі. Він отримав запевнення віце-прем’єра Геннадія Зубка в тому, що процес буде завершений в найкоротші терміни.
“Думаю, в межах місяця це питання можна буде вирішити, адже передова група банку побувала в місті вже двічі”, – сказав А.Садовий.
За його словами, приблизний обсяг кредиту може скласти близько EUR40 млн.
Мер Львова наголосив, що проблему рекультивації місто не в змозі вирішити самостійно, оскільки на це потрібно близько 600 млн грн. “Жодної пропозиції по рекультивації полігону твердих відходів ми не отримували. Це збиток, а не бізнес. Це орієнтовно 600 млн грн, ми не можемо самостійно це зробити”, – сказав він.
“Також ми не отримували жодної пропозиції по утилізації гудронових озер. Я отримував багато пропозицій по новому полігону твердих побутових відходів, але жодна з ділянок не була схвалена через політичний тиск”, – сказав А.Садовий.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас