Порошенко доручив прорахувати доцільність побудови другої "Мрії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко доручив прорахувати доцільність побудови другої "Мрії"

Технології&Авто
2109
Президент України Петро Порошенко виступає за розвиток вітчизняного авіапрому як стратегічної галузі української економіки.
“Нарешті ми підписали нові контракти на поставки українських літаків до Саудівської Аравії, нарешті на зустрічі з президентом Азербайджану ми домовилися про те, що Азербайджан купує наші літаки “Антонов”, нарешті й українська влада повернулася обличчям до нашого колективу, і Міноборони замовляє вперше за багато-багато років українські антонівські літаки. І повірте мені – це тільки початок”- сказав глава держави, відвідуючи ДП Антонов з нагоди 70-річчя заводу у вівторок в Києві.
За його словами, Україна після агресії РФ вийшла на нові ринки збуту.
“Це ваш труд, це те, що ми досягли і завдяки чому ми з упевненістю дивимося в майбутнє”, – сказав П.Порошенко, звертаючись до працівників підприємства.
Він подякував співробітникам “Антонова” за їх роботу і внесок в розвиток українського авіабудування. “Сьогодні ми побачили можливості будівництва ще однієї “Мрії”, Ан-225. Є у нас корпус унікального літака АН-70”, – сказав П.Порошенко.
Президент поставив завдання вивчити ситуацію на зарубіжних ринках для подальшого будівництва літаків, щоб розвивати вітчизняний авіапром, в тому числі і добудови згаданих ним повітряних суден. П.Порошенко також озвучив завдання – перетворити авіабудування в стратегічну галузь української економіки і вивести Україну в ключові гравці на світовому ринку цієї продукції.
Під час відвідування ДП “Антонов”, екіпаж літака “Мрія” подарував главі держави прапор, який вони розгорнули в Австралії, куди недавно зробили комерційний рейс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас