Турчинов анонсував масове виробництво бойових безпілотників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов анонсував масове виробництво бойових безпілотників

Технології&Авто
902
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов анонсував масове виробництво бойових безпілотників.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.
Як зазначається, Турчинов заявив, що в України немає альтернативи, ніж давати адекватну відповідь агресорові, самим розробляючи бойові і розвідувальні безпілотні літальні апарати і комплекси.
“Ми вже маємо серійне виробництво тактичних безпілотних комплексів, які здійснюють розвідку і корегування вогню, але поки відсутнє серійне виробництво бойових безпілотників … Сьогодні на нараді з військовим керівництвом і керівництвом оборонпрому була поставлена задача істотно змінити паритет сил, налагодивши виробництво перспективних безпілотних літальних апаратів, здатних оперативно знаходити мету і точково наносити поразки ворогові “, – зазначив він.
Турчинов також зазначив, що до виробництва БПЛА повинен приєднатися і флагман української авіації – ДП “Антонов”, “який найближчим часом повинен забезпечити виробництво оперативно-тактичних і стратегічних безпілотних літальних апаратів, здатних виявляти загрозу на далеких відстанях ще на території агресора, а також здатних нести потужні ракети “повітря-земля”.
“Окреме завдання, яке ми ставимо перед конструкторами і виробниками, – це ефективні засоби для боротьби з ворожими безпілотниками, які дозволяють швидко їх знайти і знешкодити”, – додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас