Volkswagen скоротив прибуток в I кварталі на 19%, результат не виправдав очікувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen скоротив прибуток в I кварталі на 19%, результат не виправдав очікувань

Фондовий ринок
137
Німецький автоконцерн Volkswagen AG, що зафіксував рекордний збиток в 2015 рік у зв’язку з “дизельним” скандалом, повернувся на прибутковий рівень в першому кварталі 2016 року.
У січні-березні автоконцерну не довелося робити нових відрахувань в резерви на можливі виплати в зв’язку з недавнім скандалом.
Як говориться в прес-релізі Volkswagen, чистий прибуток в минулому кварталі скоротився на 19% – до 2,37 млрд євро в порівнянні з 2,93 млрд євро за аналогічний період роком раніше.
Експерти, опитані FactSet, в середньому прогнозували цей показник на рівні 2,44 млрд євро.
Виручка Volkswagen в січні-березні зменшилася на 3,4% – до 50,96 млрд євро. Зниження виручки пов’язане, головним чином, несприятливими коливаннями валютних курсів, говориться в прес-релізі.
Volkswagen зазначає істотне погіршення показників в Росії на тлі ослаблення рубля, а також в Бразилії, економіка якої знаходиться в глибокій рецесії.
Продажі в Росії в першому кварталі впали на 15,5% в порівнянні з тим же періодом минулого року, в Бразилії – на 38%.
В цілому автоконцерн збільшив продажі автомобілів в січні-березні на 0,8% – до 2,508 млн машин.
“У світлі широкого кола проблем, з якими ми стикаємося в даний момент, ми задоволені стартом 2016 року”, – заявив головний виконавчий директор Volkswagen Маттіас Мюллер.
“У першому кварталі ми змогли обмежити економічні наслідки дизельного скандалу і досягли пристойних результатів в складних умовах”, – зазначив він.
Volkswagen підтвердив прогноз на поточний рік, згідно з яким виручка автоконцерну зменшиться на 5% в порівнянні з рівнем 2015 року.
Акції Volkswagen на торгах у вівторок подешевшали на 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас