"Львівгаз збут" пояснив, які нарахування в червні отримають споживачі без лічильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Львівгаз збут" пояснив, які нарахування в червні отримають споживачі без лічильників

Особисті фінанси
757
Для споживачів газу Львівської області, які не мають встановлених лічильників, зроблений перерахунок згідно нових норм споживання від 1 лютого 2016 року.
Суми до оплати з зазначеним перерахунком будуть відображені в платіжних документах за використаний газ в травні, які споживачі отримають вже в наступному місяці, заявили в прес-службі “Львівгаз збут”.
Протягом останніх трьох місяців уряд кілька разів змінював норми споживання газу і порядок розрахунку для споживачів без лічильників. При цьому, з огляду на велику кількість змін, з боку державних інстанцій не було ніяких роз’яснень як діяти в ситуації, що склалася, вважають в компанії. Так, “Львівгаз збут” заявляє, що не мав можливості провести коректні нарахування споживачам без лічильників і вчасно виставити рахунки за спожитий газ.
Зокрема, 23 березня Кабміном було прийнято Постанови № 203 та 204. Ними було скасовано попередні документи щодо норм споживання природного газу. Також, постанова № 203 зобов’язувала провести перерахунок сум до оплати з 6 травня 2015 року в період дії Постанови КМУ № 237. Останнє, як йдеться в повідомленні, Вищий адмінсуд суд визнав незаконним і нечинним з дня прийняття. Так, відповідний порядок перерахунку повинно розробити Міненерговугілля.
Однак, за даними прес-служби, вже 27 квітня новий уряд знову вносить зміни до Постанови №203. На цей раз зміни стосуються термінів застосування норм, які вводяться заднім числом – з 1 лютого 2016 року, а вимога провести перерахунок сум до оплати за спожитий за газ згідно з нормами Порядку, який має розробити Міненерговугілля, взагалі віддаляється.
У зв’язку з останніми змінами щодо термінів застосування нових норм “Львівгаз збут” провів перерахунок обсягів спожитого газу. Отже, в червні в платіжних документах споживачів буде відображений перерахунок за період з 1 лютого по 23 березня 2016 року відповідно наступних норм: 4,4 куб. м газу на людину в місяць, якщо використовується тільки газова плита і є гаряче водопостачання; 7,1 куб. м газу на людину в місяць з газовою плитою за відсутності гарячої води; 14 куб. м на людину в місяць з газовою плитою і водонагрівачем.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас