ЄІБ може виділити Україні EUR200 млн на оновлення транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ може виділити Україні EUR200 млн на оновлення транспорту

Казна та Політика
184
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) розглядає можливість виділення EUR200 млн кредитної лінії для фінансування інвестицій в міський громадський транспорт до 20 муніципалітетам в Україні.
Як говориться в повідомленні банку на його сайті, проект спрямований на підвищення частоти і регулярності роботи громадського транспорту в середніх містах України.
Передбачається, що кошти також дозволять знизити шкідливі викиди за рахунок переходу до електротранспорту, це матиме позитивний ефект на місцеву економіку.
Загальна вартість проекту оцінюється в EUR400 млн.
Як повідомлялося, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в жовтні 2015 року схвалив виділення EUR100 млн підприємствам громадського транспорту Одеси, Чернігова, Чернівців та кількох інших міст країни під гарантії муніципалітетів для поліпшення інфраструктури громадського транспорту з фокусуванням на реновації та підвищення його ефективності.
При цьому до підписання відповідних договорів ЄБРР має намір виділити в рамках технічної кооперації до EUR2,5 млн, після підписання – ще EUR5,5 млн. Зокрема, “Одесаміськелектротранс” отримає кредит EUR8 млн на покупку 45 нових тролейбусів, Чернівці розраховують за допомогою ЄБРР придбати 40 тролейбусів, Чернігів – 10.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас