Baker&McKenzie: Реструктуризація "Рошен" не передбачала будь-якого переведення грошових коштів з України до інших держав" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Baker&McKenzie: Реструктуризація "Рошен" не передбачала будь-якого переведення грошових коштів з України до інших держав"

Фондовий ринок
497
Корпоративна реструктуризація “Рошен”, яка передувала передачі частки Петра Порошенка в траст, здійснена відповідно до законодавства України, випливає з висновку міжнародної юридичної фірми Baker&McKenzie.
Згідно з висновком Baker&McKenzie, в процесі реструктуризації і переведення “Рошен” в траст операції з виведення коштів за кордон не проводилися.
Реструктуризація “не передбачала будь-якого переведення грошових коштів з України до інших держав”, – йдеться у висновку Baker&McKenzie. Придбання акцій іноземних компаній відбувалося “як обмін … акцій на українські корпоративні права”.
Також в Baker&McKenzie прийшли до висновку, що для придбання фондом П. Порошенка акцій кіпрської компанії і внеску в її капітал часткою в українській компанії не потрібні будь-які ліцензії НБУ або Мінекономіки.
“Не потрібно отримання погодження, дозволи, згоди, ліцензії будь-якого державного органу України або реєстрація в будь-якому державному органі України для надання Фонду можливості укласти або виконати Кіпрський Договір Передплати”, – прийшли до висновку в Baker&McKenzie.
Таким чином, висновок міжнародної юридичної фірми спростовує поширену раніше інформацію, що не відповідає дійсності про нібито виведення фондом П.Порошенка близько 4 млн євро на придбання акцій кіпрської компанії.
У відповідь на безпідставні звинувачення в порушеннях законодавства України з боку деяких ЗМІ, радники П. Порошенка звернулися до незалежної професійної міжнародної юридичної фірми із запитом перевірити операції фонду Порошенка, пов’язані з реструктуризацією “Рошен”. Для цілей аналізу юристам Baker&McKenzie були надані всі документи по всіх проведених операціях.
Baker & McKenzie – провідна міжнародна юридична фірма, заснована в 1949 році в США. Представлена в 47 країнах світу. Baker&McKenzie була першою міжнародною юридичною фірмою, яка відкрила офіс в Україні в 1992 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас