Помічник Лукашенка рекомендує білорусам міняти спосіб життя - переходити на фіндіету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Помічник Лукашенка рекомендує білорусам міняти спосіб життя - переходити на фіндіету

Світ
907
Помічник президента Білорусі з економічних питань Кирило Рудий вважає, що як державі, так і населенню слід дотримуватися фінансової дієти. Таку думку він висловив під час презентації англомовного видання своєї книги «Фінансова дієта», передають “Білоруські новини”.
Він зазначив, що населення, незважаючи на зниження доходів, намагається підтримувати колишній спосіб життя за рахунок накопичених раніше заощаджень.
«Ми зараз спостерігаємо, що люди відкликають депозити, намагаються жити як раніше. Однак сьогодні настає інша реальність – ми повинні міняти свій спосіб життя. Дієта – це інший спосіб життя », – сказав Рудий.
На його думку, фінансової дієти варто дотримуватися і на державному рівні: «Ми можемо наповнити економіку грошима, отримати короткостроковий ефект, але необхідно думати про довгострокову перспективу. Якщо не будемо думати про майбутнє, зіткнемося з дефіцитом торгового балансу. Ідея фінансової дієти – давайте витрачати менше, щоб гроші залишалися нашим майбутнім поколінням, нашим дітям ».
Як вважає Рудий, обмеження обсягів держпідтримки буде мотивувати підприємства самостійно шукати фінанси, в тому числі займатися залученням іноземних інвестицій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас