Китайці хочуть викупити частину «Роснефти» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці хочуть викупити частину «Роснефти»

Фондовий ринок
417
Китайська національна нафтогазова корпорація може взяти участь в приватизації «Роснефти», якщо отримає право на управління компанією. Продати 19,5% «Роснефти» російський уряд планує в цьому році.
Китайська національна нафтогазова корпорація (CNPC) зацікавлена в збільшенні частки в «Роснефти» за умови участі в управлінні компанією. Про це голова ради директорів CNPC Ван Ілінь заявив в інтерв’ю телеканалу «Росія 24», передає РБК.
«У разі нарощування частки хотіли б отримати право участі в управлінні компанії, природно, в повній відповідності з набутою часткою. Знову ж ми очікуємо, що формат участі і обсяг повноважень будуть відображені в пропозиції «Роснефти», – заявив топ-менеджер.
За словами глави CNPC, китайська компанія буде детально розглядати пропозицію про участь в приватизації «Роснефти», якщо вона надійде від російської влади. Партнерство з «Роснефтью» має для CNPC стратегічний характер і є значущим елементом співпраці між країнами, пояснив він.
CNPC стала акціонером «Роснафти» в ході IPO російської компанії влітку 2006 року. CNPC придбала акції «Роснефти» на $ 500 млн, або 0,62%.
Уряд Росії до кінця 2016 року планує приватизувати 19,5% «Роснефти». Міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв говорив 24 травня, що без цієї угоди неможливо виконати федеральний бюджет на цей рік з дефіцитом в 3%. Консультантом угоди буде італійський банк Intesa Sanpaolo. За даними на 14:10 мск, 19,5% «Роснефти» на Московській біржі стоять 664 млрд руб.
Помічник президента Росії і голова ради директорів «Роснефти» Андрій Бєлоусов говорив, що вважає основним варіантом приватизації компанії продаж 19,5% акцій стратегічному інвесторові. Це дозволить отримати максимальну премію від продажу, пояснював він.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас