Боротьба з "владною мафією": В Україні мають намір боротися з хабарниками за допомогою спеціальної інспекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боротьба з "владною мафією": В Україні мають намір боротися з хабарниками за допомогою спеціальної інспекції

Кримінал
458
Новопризначений генеральний прокурор України Юрій Луценко очікує, що помічник федерального прокурора Департаменту юстиції США, американський юрист українського походження Богдан Витвицький очолить конкурсну комісію з відбору в Генеральну інспекцію ГПУ.
Про це він повідомив під час першої прес-конференції на посаді в Києві.
“Для виявлення тих, хто бере хабарі, хто незаконно відкриває або за винагороду закриває справи, буде створена Генеральна інспекція ГПУ за зразком генінспекціі Департаменту юстиції США. У нас є домовленість про співпрацю як методологічно, так і програмно і кадрово з посольством США”, – заявив він.
“Я розраховую, що в липні в Україну приїде Богдан Витвицький, американський юрист українського походження, громадський діяч, помічник федерального прокурора підрозділу по боротьбі з економічними злочинами, юридичний консультант посольства США в Києві”, – додав Луценко.
За словами генпрокурора, за участю Витвицького в США були засуджені 11 учасників шахрайської змови, в тому числі бізнесмени, юристи, оцінювачі, банкіри.
“Це людина, яка знає, що таке владна мафія”, – зазначив Луценко.
Генпрокурор розраховує, що Витвицький дасть згоду очолити конкурсну комісію з відбору в Генеральну інспекцію при ГПУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас