Акціонери одного з банків проголосували за його ліквідацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери одного з банків проголосували за його ліквідацію

Кредит&Депозит
4836
Акціонери Фінанс Банку підтримали ліквідацію фінустанови, проголосувавши за відповідне питання на зборах 30 травня. Про це повідомив голова правління Фінанс Банку Артур Муравицький.
“Акціонери вирішили сфокусуватися на профільних для них бізнесах”, – сказав він.
За словами Муравицького, ліквідація банку не відіб’ється негативно на його клієнтах, оскільки капіталу і активів Фінанс Банку достатньо, щоб розрахуватися за всіма зобов’язаннями фінустанови.
У наприкінці 2015 року з’явилася інформація про намір угорських компаній Brown & Deer і Eco Food, що володіли по 9,5% акцій Фінанс Банку, сконцентрувати контрольний пакет акцій цієї української фінустанови. Вони розраховували збільшити сукупну частку до 50%, а також вкласти в банк 20 млн євро.
За даними НБУ, ці інвестори подали документи на покупку істотної участі в капіталі Фінанс Банку, проте пізніше забрали його. “Пакет документів дійсно готувався, але в Нацбанку вважають, що бенефіціари не є профільними інвесторами, тому їм важко буде отримати дозвіл і надалі співпрацювати з регулятором”, – повідомило джерело на фінансовому ринку, знайоме з ходом переговорів.
Через зрив цієї угоди Фінанс Банк залишався в групі банків з непрозорою структурою власності, яким загрожувало примусове виведення з ринку (як це трапилося з банками “ТК Кредит”, “Юнісон”, Смартбанк. У зв’язку з цим акціонери Фінанс Банку вирішили скористатися альтернативою і самостійно прийняти рішення про ліквідацію банку.
Як повідомлялося, раніше рішення про ліквідацію фінустанови ухвалили акціонери Інвестиційно-трастового банку.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас