Польські банки запропонували свій план по конвертації валютних іпотек в злоті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські банки запропонували свій план по конвертації валютних іпотек в злоті

Світ
1128
Польські банки представили уряду власний план по конвертації валютних іпотек, виданих в швейцарських франках, в злоті.
Витрати на реалізацію цієї стратегії становлять лише 5% від витрат, які сектор міг би понесли в разі виконання запропонованого владою плану по конвертації валютних іпотек практично за рахунок банків.
Як передає польське видання Puls Biznesu з посиланням на анонімні інформовані джерела, польські банки пропонують конвертувати проблемні іпотеки тільки у позичальників з найбільш високим рівнем заборгованості, які становлять близько 5 – 10% від загального числа власників валютних іпотек.
Якщо після конвертації таких кредитів за ринковими ставками клієнту доведеться віддавати на виплату внесків більше 70% свого щомісячного доходу, то виплати, що перевищують 70% -ний бар’єр, візьме на себе кредитна установа.
Передбачається, що такий розвиток подій буде коштувати банківському сектору близько 2,7 млрд злотих в порівнянні з 67 млрд злотих – сумою, в яку оцінюються витрати банків при реалізації плану, запропонованого правлячою партією «Право і справедливість».
Валютні іпотеки мають близько півмільйона жителів Польщі. Після підвищення курсу швейцарського франка вони опинилися в скрутному становищі через виплати по кредитах, що виросли. Рішення їх проблем стало одним з передвиборних обіцянок партії «Право і справедливість».
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас