Южаніна розповіла про нові схеми ухилення від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Южаніна розповіла про нові схеми ухилення від податків

Казна та Політика
2991
Народний депутат від БПП, голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна каже, що зараз з’явилися нові схеми ухилення від сплати податків.
За її словами, збільшення податкових надходжень в бюджет пов’язано з тим, що «бізнес пішов назустріч державі, і завдяки більш-менш стабільному входженню в систему електронного адміністрування ПДВ, автоматично перекрилися ті податкові ями, які існували понад двадцять років».
«Але зараз з’явились нові варіанти, наприклад «скрутки», які дозволяють оптимізувати податки, бо в нас люди дуже винахідливі», – зазначила Южаніна.
«Нещодавно я говорила с Сергієм Біланом (перший заступник голови ДФС – ред.), який доводив, що ДФС оперативно в онлайн-режимі відпрацьовує таких «скрутчиків». Але в мене дещо інша інформація – якраз по природі своїй той імпортний ПДВ, який сплачується на митниці і потім перепродається через «скрутки», можна побороти лише тоді, коли весь товар, що імпортується в Україну, буде продаватися з використанням РРО. Тобто коли буде унеможливлена система продавати імпортний товар за готівку без обліку», – сказала вона.
Южаніна зазначила, що їй не подобаються дії, які сьогодні вчиняє податкова міліція, на кшталт нальотів на працюючий бізнес. «Я взагалі не розумію їхньої логіки – якщо ми не можемо зупинити «скрутчика», то йдемо трусити реальний бізнес, який ще жевріє в Україні», – сказала нардеп.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас