Кубів: Україна досі не підписала нову угоду з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кубів: Україна досі не підписала нову угоду з МВФ

Казна та Політика
575
Україна і Міжнародний валютний фонд на сьогоднішній день все ще не підписали оновлену угоду.
“Ми нічого станом на сьогодні не підписували. Проведена робота, йдуть консультації”, – повідомив перший віце-прем’єр – міністр економіки Степан Кубів на засіданні погоджувальної ради фракцій у Верховній Раді в понеділок, 30 травня.
Цю інформацію він оприлюднив у відповідь на критику з боку деяких керівників фракцій щодо зобов’язань України перед МВФ в новому меморандумі.
“Це непідписана угода. Це попередня умова роботи з Міжнародним валютним фондом”, – сказав Кубів.
Він зазначив, що якщо якісь реформи і будуть прописані в оновленому документі, то вони “потрібні нам, українцям, вони абсолютно не потрібні фінансовим організаціям”.
Кубів наголосив, що при укладанні угоди з МВФ Кабмін буде виходити з положень коаліційної угоди фракцій Верховної Ради.
Раніше в уряді заявляли, що підвищувати пенсійний вік в Україні не будуть, незважаючи на вимогу МВФ.
У Мінфіні України раніше заявляли, що розраховують до середині травня вийти на фінішну пряму підписання мемерандума з МВФ.
В українському фінвідомстві запевнили, що у Києва та МВФ “немає проблемних, неузгоджених питань”. Заступник міністра фінансів прогнозував, що рада директорів МВФ вже в червні розгляне питання про продовження співпраці з Україною.
Відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько $ 17 млрд з першим траншем в $ 5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми і виділення в 2015 році трьох траншей по $ 1,6 млрд з їх подальшим зменшенням до $ 0,61 млрд у 2016-18 рр. Україна встигла отримати лише два транші.
Агентство Fitch Ratings прогнозує, що уряд України зможе домогтися отримання відкладеного траншу МВФ в $ 1,7 млрд на початку третього кварталу 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас