ЄС може оштрафувати виробників вантажівок на 10 млрд євро, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може оштрафувати виробників вантажівок на 10 млрд євро, - ЗМІ

Світ
534
В ЄС мають намір накласти найбільший за всю історію штраф на провідних виробників вантажівок Європи за звинуваченням в картельній змові.
Про це повідомляє Financial Times.
За інформацією видання, Маргрете Вестагер, комісар ЄС з питань конкуренції, підготувала обвинувальний висновок проти DAF, Daimler, Iveco, Scania, MAN and Volvo / Renault ще в 2014 році.
“Особи, близькі до дискусії про штрафи, стверджують, що в цьому році штраф все ж буде накладено, причому прийняття рішення очікується протягом кількох тижнів, якщо Європейська комісія не скасує рішення”, – йдеться в повідомленні видання.
Чотири з цих компаній вже зарезервували понад 2,5 млрд євро для виплати можливих штрафів.
Повідомляється також, що розслідування компетентних органів ЄС стосується діяльності компаній в період між 1997 і 2011 роками. Виробників вантажівок звинувачують в змові з фіксації цін і приховувані інформації щодо впровадження нових технологій регулювання викидів.
Компанії заявили, що вони співпрацювали зі слідством, але тепер готуються до оскарження рішення ЄК.
Згідно з правилами ЄС, компаніям загрожує штраф в розмірі до 10% їх загального доходу. У разі накладення такого штрафу на всі компанії, вони змушені будуть виплатити до 10,7 млрд євро.
Як зазначає видання, очікуваний штраф набагато більший за попередній рекордний штраф в ЄС, коли на 1,4 млрд євро за картельну змову були оштрафовані виробники телевізорів і моніторів.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас