ФДМ має намір посилити контроль над діяльністю оцінювачів майна в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ має намір посилити контроль над діяльністю оцінювачів майна в Україні

Казна та Політика
244
Фонд державного майна (ФДМ) пропонує Кабінету міністрів надати йому право на витребування з оцінювачів рухомого і нерухомого майна звітів про оцінку і, в разі отримання негативної рецензії, анулювати їхні сертифікати.
Відповідний проект змін до постанови Кабінету міністрів від 21 серпня 2014 року “Деякі питання реалізації положень Податкового кодексу України щодо оцінки майна” (№358) опублікований з метою його обговорення на сторінці ФДМ 26 травня.
“Все частіше в фонд, як регулятор оцінки майна, звертаються фізичні і юридичні особи з запитами і скаргами на практичну діяльність суб’єктів оціночної діяльності, які здійснюють оцінку для цілей оподаткування. Відсутність у фонду, як регулятора ринку, необхідних повноважень по контролю, призводить до проведення неякісних оцінок, завдяки чому знижується вартість об’єктів оцінки і як результат – зменшуються надходження податків до бюджету “, – говориться в повідомленні на сайті ФДМ.
Документом, зокрема, пропонується надати ФДМ функцію моніторингу процесу ціноутворення на об’єкти оцінки, заснованого на інформації з Єдиної бази даних звітів про оцінку, а також право витребувати у оцінювачів сумнівні звіти з метою їх рецензування.
Крім того, згідно зі змінами, ФДМ надається право, в разі негативних висновків за звітами про оцінку, приймати рішення про позбавлення оцінювачів кваліфікаційного свідоцтва, а також анулювати сертифікат суб’єкта оціночної діяльності.
“Зазначені заходи будуть стимулювати суб’єкти оціночної діяльності добросовісно і якісно виконувати вимоги національних стандартів та інших нормативно-правових актів з питань оцінки майна та майнових прав і відображати в звітах про оцінку реальну вартість об’єктів оцінки”, – резюмується в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас