Фонд гарантування з 1 червня продовжить виплати вкладникам ліквідованого банку "Фінанси та Кредит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування з 1 червня продовжить виплати вкладникам ліквідованого банку "Фінанси та Кредит"

Кредит&Депозит
264
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 1 червня продовжить виплати вкладникам банку “Фінанси і Кредит”, повідомляється на веб-сайті Фонду.
Виплати будуть здійснюватися до 14 липня через установи банків-агентів Ощадбанку, Альфа-Банку, банку “Південний” і ПУМБ.
Відшкодування вкладникам, які не навернулися в зазначений період, будуть здійснюватися за індивідуальними письмовими зверненнями до Фонду.
Як повідомлялося, Національний банк України 17 грудня 2015 року з пропозицією ФГВФО прийняв постанову №898 про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ “Банк “Фінанси та Кредит”, бенефіціаром якого виступає мажоритарій і виконавчий директор гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.
“У зв’язку з невиконанням задекларованих заходів щодо поліпшення ліквідності і відсутністю достатніх дій з боку власників банку для запобігання його неплатоспроможності, а також у зв’язку з невідповідністю діяльності банку вимогам банківського законодавства та нормативно-правових актів НБУ, регулятор відніс банк “Фінанси та Кредит” до категорії неплатоспроможних з 17 вересня, а ФГВФО 18 вересня ввів в банк тимчасову адміністрацію на період до 17 грудня”, – повідомив регулятор.
Крім того, Нацбанк має намір відсудити у Жеваго заставу рефінансування “Фінанси та Кредит”, якою стало фінансове поручительство в розмірі 1,45 млрд грн.
Банк “Фінанси та Кредит” заснований в 1990 році.
Згідно з даними НБУ, за розміром загальних активів на 1 липня 2015 року банк займав 10-е місце (38,88 млрд грн) серед 127 банків, що діяли в країні банків. Його зобов’язання перед фізособами на цю дату дорівнювали 16,98 млрд грн, в тому числі у валюті – 11,61 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас