Ціна на біткоіни досягли 20-місячного максимуму і ринок не може зрозуміти, чому (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на біткоіни досягли 20-місячного максимуму і ринок не може зрозуміти, чому (інфографіка)

Фінтех і Картки
1393
Від ранку минулої п’ятниці ціна на біткоіни підскочила на 15% і на короткий час досягла $ 530. Це вища ціна на криптовалюту з серпня 2014 року, коли біткоіни торгувався на рівні $ 532.
Загальна капіталізація всього обороту біткоін таким чином досягла $ 8 млрд, повідомляє Quartz.
Можливі причини, за якими міг трапиться такий стрибок ціни, кілька. Портал Zerohedge пов’язав подорожчання з збільшенням обсягу торгів і попиту на біткоіни в Китаї. Там інвестори купують криптовалюту за $ 573. Це припущення підтверджує дослідження спеціалізованого видання Coindesk, опубліковане на початку 2016 року. Згідно з ним, торгівля біткоіни з використанням китайського юаня становить 95% всіх операцій з криптовалюти, проти 80% на травень 2015 року.
Ще одним можливим фактором подорожчання є Ethereum, цифрова фінансова платформа, яка привернула увагу Microsoft, IBM і Delloitte. У Ethereum і його віртуальної валюти ether минулий тиждень також був успішним. Один з найбільш успішний біткоіни-стартапів в контексті залучених інвестицій Coinbase повідомив, що буде підтримувати торгівлю ether на новій біржі GDAX. Хоча ціна на ether за останні кілька днів знизилася.
У Coindesk не змогли дати чітке пояснення поточного підйому ціни. Петер Зіковскі, операційний директор фірми з торгівлі біткоін Whaleclub, повідомив Coindesk: «Немає ніякого зрозумілого підгрунтя або каталізатора, який стоїть за останніми зростанням ціни».
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас