Антикорупційна прокуратура навряд чи взялася б за справи проти президента - Холодницький — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антикорупційна прокуратура навряд чи взялася б за справи проти президента - Холодницький

Кримінал
307
Справи про “офшори президента” не мають ніяких перспектив. Перш за все тому, що діяльність чинного глави держави непідконтрольна НАБУ.
Про це голова антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив в інтерв’ю “Громадському ТБ”.
Однак навіть якщо б антикорупційна прокуратура могла розслідувати такі справи, Холодницький навряд чи б за них взявся.
“Замість офшорів президента краще зайнятися справами, за якими точно буде результат”, – упевнений антикорупційний прокурор.
Назар Холодницький вважає, що українські олігархи-власники офшорів створюють їх через те, що не довіряють українським судам. Зокрема, на питання про те, чи розслідує антикорупційна прокуратура інформацію з так званих панамських документів про офшори, до яких причетні українці, і, зокрема, президент Петро Порошенко, Холодницький заявив, що в цьому контексті слід розмежовувати юридичну і моральну сторони питання.
“Зрозуміло, що просто так передати підприємство в “сліпий траст” не можна – спочатку потрібно створити спеціальну компанію”, – так Холодницький пояснив існування офшорів у президента.
У той же час він заявив, що підприємці змушені створювати офшорні компанії, оскільки це дозволяє їм звертатися в міжнародні суди.
“У нас навіть вищі особи держави не вірять в українські суди”, – зазначив антикорупційний прокурор і зауважив, що довіри до Високого суду Лондона куди більше, ніж в сумнозвісному Печерському. “Недарма і наші, і російські олігархи куди біжать? В суд Лондона”, – зауважив Холодницький.
Він зазначив, що для боротьби з офшорами в Україні потрібно змінювати судову систему.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас