У Windows 10 прибрали ліміт на 260 символів в шляху до файлів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Windows 10 прибрали ліміт на 260 символів в шляху до файлів

Технології&Авто
554
У файлової системи NTFS, за замовчуванням використовується в Windows 10, завжди було присутнє обмеження в 260 символів на загальну довжину шляху до файлів.
Якщо файли зберігалися в папці, повний шлях до якої перевищував 260 символів, то система і сторонні додатки могли не коректно працювати з такими файлами: відмовлялися їх переміщати, видаляти, відкривати і т.д.
У Windows 10 build 14352 (попередній збірці Anniversary Update) це обмеження прибрали, хоча поки воно і не активовано за замовчуванням.
Для того, щоб система і додатки коректно працювали з шляхами довше 260 символів, необхідно включити нову політику в настройках Windows 10.
Для цього знадобиться запустити gpedit.msc, перейти до Local Computer Policy> Computer Configuration> Administrative Templates> System> Filesystem> NTFS, і привласнити параметру Enable NTFS long paths значення Enabled.
Не всі програми за замовчуванням зможуть підтримувати нову можливість Windows 10, і для цього буде потрібно мінімальна правка з боку розробника, явно вказує, що додатки підтримують нову політику.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас