Париж "піде до кінця" в питанні податків для зарубіжних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Париж "піде до кінця" в питанні податків для зарубіжних компаній

Світ
307
Франція “піде до кінця”, щоб гарантувати виплату податків з боку транснаціональних компаній, які працюють на її території.
Про це в інтерв’ю Reuters заявив міністр фінансів країни Мішель Сапен.
Він попередив, що можуть виникнути нові випадки претензій з боку держави до таких компаній з приводу несплати податків, подібно до тих, що сталися з Google і McDonald`s.
За словами Сапена, будь-які переговори про “податкову угоду” з Google виключені.
“Ми будемо йти до кінця. Можуть бути й інші випадки”, – сказав Сапен, коментуючи ситуацію з податковими претензіями Франції до Google і McDonald`s.
24 травня, в паризьку штаб-квартиру компанії Google прийшли з перевіркою французькі слідчі. У паризькому офісі McDonald`s обшуки проводилися 18 травня. Французький діловий журнал L’Expansion повідомляв минулого місяця, що влада країни підозрює McDonald`s в невиплаті 300 млн євро податків на прибуток.
За словами глави французького Мінфіну, перевірки поліції і слідчих грунтувалися на роботі, яку почали податкові служби три або чотири роки тому. Тоді вони передали податкові дані в судові органи з підозрою на можливу кримінальну складову.
Google влада Франції закликає виплатити податки в розмірі близько 1,6 млрд євро, повідомляло джерело Reuters в Мінфіні країни. Сапен заявив, що він не може обговорювати, про які саме суми йдеться, через конфіденційність податкових питань.
Раніше в цьому році Google досягла угоди з владою Великобританії заплатити в казну 130 млн фунт стерлінгів (близько 190 млн доларів) у вигляді компенсації податкової заборгованості за десять років звітного періоду.
На питання про те, чи можуть податкові органи укласти угоду з компанією, Сапен заявив, що Франція “не йде на поступки, як Великобританія”.
“Ми застосовуємо закон”, – підкреслив він.
Як зазначає Reuters, Google, McDonald`s і інші транснаціональні компанії, такі як Starbucks, знаходяться під зростаючим тиском з боку громадської думки і влади в Європі у зв’язку з шляхами, до яких вони вдаються для мінімізації податкових виплат.
Компанія Google заявляє, що вона повністю виконує французьке законодавство. McDonald`s відмовилася коментувати обшуки, нагадавши, що компанія пишається тим, що є одним із найбільших платників податків у Франції.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас