Всі пенсії внутрішньо переміщеним переводять в Ощадбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі пенсії внутрішньо переміщеним переводять в Ощадбанк

Особисті фінанси
2864
З 1 липня 2016 року виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам буде здійснюватися тільки через відділення “Ощадбанку”.
Про це під час брифінгу сказав начальник головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві Володимир Аніканов.
“Згідно з постановою Кабінету Міністрів №167, з 1.07.2016 року виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам буде здійснюватись виключно через відділення Публічного акціонерного товариства “Державний ощадний банк України”. Тому червень буде останній місяць, коли ми будемо виплачувати пенсію за існуючим способом. Починаючи з 1 червня всі наші громадяни, які обслуговувалися в інших банках, обслуговувались в поштових відділеннях, повинні будуть перейти на обслуговування до “Ощадбанку”, – сказав Аніканов.
За його словами, на сьогодні в органах Пенсійного фонду в м. Києві на обліку перебуває 35,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Із цієї категорії лише 21,3 тис. осіб одержує пенсію через відділення “Ощадбанку”.
Представник ПФУ зазначив, що понад 14 тисяч внутрішньо переміщених осіб мають відкрити рахунки в “Ощадбанку”, і додав, що на даний момент ведуться переговори з органами соціального захисту, наради з “Ощадбанком” щодо надання якісних послуг.
Він наголосив, що внутрішньо переміщені особи, які обслуговуються в іншому банку, повинні звернутися в “Ощадбанк” і написати заяву про перехід на обслуговування і відкриття рахунку в цьому банку.
Внутрішньо переміщеним особам з серпня будуть видавати електронні пенсійні посвідчення.
“Ми також будемо проводити роботу щодо випуску нових платіжних карток, ці картки будуть одночасно і пенсійними посвідченнями. Видача таких посвідчень почнеться з 1 серпня”, – сказав Аніканов.
Як зазначила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві Світлана Глущенко, щоб отримати електронне пенсійне посвідчення, потрібно буде звернутися до Пенсійного фонду та заповнити заяву встановленого зразка.
“Нове електронне пенсійне посвідчення відрізняється від старого пенсійного посвідчення, воно наповнене більшою інформацією про пенсіонера”, – сказала вона.
Зокрема, в новому електронному посвідченні проставляється група інвалідності і причина інвалідності, а також період, на який встановлена інвалідність
У Пенсійному фонді зазначили, що нові електронні пенсійні зможуть отримати поки тільки ВПО, а згодом і інші пенсіонери.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас