Ціни на яблука впали в три рази в порівнянні з минулим роком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на яблука впали в три рази в порівнянні з минулим роком

Аграрний ринок
617
На сьогоднішній день українські садівники змушені відвантажувати яблуко за рекордно низькими цінами за останні 6 років, повідомляє “АПК-Інформ: овочі і фрукти”.
Реалізація основних обсягів яблук сьогодні ведеться в межах 4-9 грн / кг (0,14-0,32 євро / кг), в залежності від сорту, якості та розміру партії, у той час як роком раніше дана продукція в Україні пропонувалася в середньому в 3 рази дорожче.
Відзначимо, що знизити ціни до рекордних показників українські садівники змушені навіть при тому, що обсяг імпорту яблука в Україні в цьому сезоні один з найнижчих мінімум за останні 10 років! Так, з липня 2015 року по квітень 2016 року українські імпортери закупили всього 17,1 тис. тонн яблук, що в 3,2 рази менше, ніж в той же період сезону 2014/15.
Настільки різке зниження імпорту аналітики ринку пов’язують з подорожчанням імпортної продукції на ринку України на тлі девальвації гривні.
Крім того, в країні в цьому сезоні відзначався надлишок пропозиції яблука місцевого виробництва.
Нагадаємо, в 2015 році українські садівники зібрали другий за величиною врожай яблука за останні 5 років, але зіткнулися з величезними проблемами з його реалізацією. Так, експорт яблука в поточному сезоні з України впав до мінімальних показників за всю історію незалежності країни. Пов’язано це в основному з забороною на поставки української плодоовочевої продукції в Росію, яка раніше виступала головним імпортером українського яблука. При цьому поставки даної продукції на російський ринок через Крим на даний момент також неможливі. Як результат, українські садівники змушені збувати наявний обсяг яблука на внутрішньому ринку, де попит сьогодні також вкрай низький.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас