У травні погіршилося ставлення поляків до прийому можливих мігрантів з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У травні погіршилося ставлення поляків до прийому можливих мігрантів з України

Казна та Політика
1743
У травні 2016 року погіршилося ставлення поляків до прийому можливих мігрантів з України. Надання їм притулку підтримує 57% анкетованих поляків, тоді як 37% проти. Відсоток проти прийому в Польщі українців високий з серпня 2015 року (19%).
Такі дані дослідження аналітичного центру CBOS, пише “Польське радіо”.
Ставлення опитаних до прийому Польщею українських мігрантів відрізняється в залежності від рівня доходів анкетованих. Абсолютний опір наданню притулку українцям висловлюють найменш заможні поляки. Водночас, чим вищий дохід, тим частіше ставлення до прийому можливих шукачів притулку з України є позитивним.
Крім того, згідно з відповідями анкетованих, підтримка прийому мігрантів з України залежить від рівня освіти. Чим вищий рівень освіти респондентів, тим частіше вони підтримують надання притулку українцям.
За словами експертів, це скептичне ставлення пояснюється тим, що люди з нижчою освітою можуть бачити в мігрантах з України конкурентів. Вони вважають, що українці погіршать їхню ситуацію на ринку праці. Це підтверджують 42% польських безробітних респондентів, які твердо проти прийому в Польщі українців.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас