"Нафтогаз України" починає новий відбір продавців газу за кошти ЄБРР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" починає новий відбір продавців газу за кошти ЄБРР

Енергетика
209
Національна акціонерна компанія (НАК) “Нафтогаз України” в п’ятницю оголосив попередній відбір підприємств для участі в процедурах закупівлі природного газу, які будуть проведені в період з 20 червня 2016 року до 20 січня 2017 роки за кошти кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) .
Як зазначено в повідомленні в українській газовій монополії, претенденти повинні направити документи для участі в попередньому відборі НАК до 10 червня цього року.
“Ми почали готуватися до зими. Плануємо за кошти ЄБРР закупити газ для безперебійного проходження опалювального сезону. Тому сьогодні оголошено про попередній відбір підприємств, який хочуть постачати нам газ за правилами ЄБРР”, – повідомляється в документі.
У НАКу нагадали, в минулому році процедуру попереднього відбору пройшли 11 західних компаній, газ закуповувався у п’яти з них, які запропонували мінімальну ціну: Noble Clean Fuels Limited, Engie SA, Axpo Trading AG, E.ON Global Commodities SE and Eni trading & shipping S.p.A.
“З метою максимізації кількості допущених до процедури закупівлі учасників за цією позикою, незважаючи на вищевстановлену початкову кінцеву дату подачі документів попереднього відбору, процедура попереднього відбору буде залишатися відкритою для нових учасників програми протягом терміну дії позики”, – зазначено також в інформації “Нафтогазу України “.
Як повідомлялося, кредитну угоду на $ 300 млн “Нафтогаз України” і ЄБРР підписали в жовтні 2015 року. Кошти призначались для закупівлі газу в ЄС, за рахунок кредиту було придбано близько 1,7 млрд куб. м газу за середньою ціною $ 193 / тис. куб. м (в точці поставки).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас