Банки на третину збільшили депозитний портфель завдяки ФГВФО (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки на третину збільшили депозитний портфель завдяки ФГВФО (дослідження)

Кредит&Депозит
592
Новим каналом залучення депозитів в минулому році стала співпраця кредитних установ з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).
Видаючи депозити клієнтам неплатоспроможних установ, банкам вдавалося переоформляти у себе до 30-40% цих коштів, повідомляє «Фінансовий клуб» в проекті «50 провідних банків України 2016», посилаючись на результати свого дослідження.
З початку 2014 року збанкрутувало вже більше 70 кредитних установ, тому банки-агенти ФГВФО не залишилися без роботи. Вони пропонували вкладникам банків-банкрутів перерозмістити всю суму депозиту або його частину в своїх кредитних установах.
«Ми проводили роботу з вкладниками при виплаті компенсацій: в 2015 році уніфікували лінійку строкових і ощадних вкладів, запропонувавши продукти, спрямовані на задоволення існуючого попиту», – розповідає директор департаменту роздрібного банкінгу Укргазбанку Ольга Щербина.
Під час повернення вкладів банкам-агентам вдавалося переоформляти у себе до 30-40% коштів. «За результатами 2015 року більше 30% виплачених коштів Фонду переоформлені клієнтами на депозитні продукти нашого банку», – підрахував директор департаменту по продуктам роздрібного бізнесу ПУМБ Ярослав Сковрон.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас