Google виграла у Oracle патентну суперечку про права на Java — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google виграла у Oracle патентну суперечку про права на Java

Фондовий ринок
577
Корпорація Google виграла судовий спір з компанією Oracle в США про патентні права на використання програмного забезпечення Java, передає BBC.
Суд присяжних в Сан-Франциско визнав законним право компанії Google на використання програмної платформи Java в операційній системі Android. Згідно з рішенням суду, Google використовувала Java на основі положень про сумлінне використання, яке передбачається законодавством про авторське право. Таке використання операційної системи дозволяє Google не здійснювати виплати на користь розробника.
Компанія Oracle звинуватила Google в недоотримання доходу від програмного забезпечення Java. Як наполягала Oracle, безкоштовне розповсюдження компанією Google операційної системи Android порушувало авторське право Oracle на частину програмного забезпечення Java, що в підсумку призвело до зниження виручки Oracle.
У компанії Google вказували на те, що ті елементи Java, які вона використовує в Android, не підпадають під закони про захист авторських прав.
У Oracle заявили, що мають намір оскаржити рішення суду.
У 2012 році справу за аналогічним позовом Oracle до Google було припинено: журі присяжних не змогло прийти до однозначного рішення.
Java була розроблена компанією Sun Microsystems і вийшла на ринок в 1995 році. У 2009 році Sun Microsystems була поглинена Oracle.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас