Goldman Sachs: технологія blockchain заощадить банкам до 6 млрд доларів на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs: технологія blockchain заощадить банкам до 6 млрд доларів на рік

Фінтех і Картки
1152
Впровадження технології blockchain, на основі якої працює криптовалюта біткоїн, в операціях клірингу і розрахунків на ринку акцій може заощадити світовим банкам до 6 млрд доларів США на рік, в основному за рахунок зниження чисельності персоналу і витрат на ІТ.
Саме проведення таких угод і зараз нескладне, проте подальший процес залишається складним і дорогим — blockchain може усунути дублюючі один одного елементи, скоротити цикл розрахунків і ризики.
Таких висновків дійшли експерти американського банку Goldman Sachs, який опублікував звіт Profiles in Innovation.
Тільки в США використання blockchain може заощадити місцевим банкам до 2 млрд доларів за рахунок усунення торгових помилок, до 900 млн доларів на скорочення персоналу і до 700 млн доларів на спрощення структури торгових відділів і систем.
Також експерти вважають, що в перспективі blockchain може заощадити від 3 до 5 млрд доларів з допомогою підвищення прозорості угод і відстеження підозрілих транзакцій у рамках боротьби з відмиванням грошей.
Раніше в цьому році 40 найбільших глобальних банків, включаючи HSBC і Citi, успішно протестували систему від банківського фінтех-стартапу R3 для операцій з фіксованим доходом на основі blockchain.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас