Київрада пропонує відстрочити до 2018 р примусове призначення керівників в багатоквартирних будинках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада пропонує відстрочити до 2018 р примусове призначення керівників в багатоквартирних будинках

Нерухомість
491
Депутати Київської міської ради підтримали звернення до президента, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України про відстрочення до 1 січня 2018 року набуття чинності норми закону “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку” (№417 від 14 травня 2015 року) щодо примусового призначення місцевими органами влади керуючих в багатоквартирних будинках.
За відповідний проект рішення в ході пленарного засідання Київради в четвер проголосували 84 депутати.
“На сьогодні відсутній затверджений порядок відбору керуючого будинку, де були б прописані чіткі критерії і вимоги до людини, яка має право претендувати на посаду керуючого. Також невідомо, що саме має входити у вартість послуг утримання будинку і, власне, на якій підставі формується ціна послуг. На плечі мешканців держава фактично переклала відповідальність за утримання, експлуатацію, реконструкцію, реставрацію, поточний і капітальний ремонт та технічне переоснащення будинків “, – зазначив автор проекту рішення, депутат Київради Володимир Бондаренко.
Як повідомлялося, закон “Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку” вступив чинності 1 липня 2015 року. Законом передбачається, зокрема, примусове призначення виконавчим органом місцевих рад на конкурсній основі керуючого в багатоквартирних будинках, в яких жителі самостійно не визначили форму управління будинком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас