В Україні створять Вищий антикорупційний суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять Вищий антикорупційний суд

Казна та Політика
539
В Україні буде створено Вищий антикорупційний суд. Про це розказав міністр юстиції України Павло Петренко в ході прес-конференції у четвер, 26 травня.
“Планується створення нових двох Вищих спеціалізованих судів. Це Вищий антикорупційний суд, який виконуватиме функції з розгляду кримінальних справ, які розслідуються антикорупційним бюро і буде надавати всі процесуальні дозволи”, – повідомив Петренко.
“Є дискусія про створення Вищого патентного суду, який буде займатися виключно справами інтелектуальної власності”, – додав він.
“У нас є узгоджена позиція межу усіма сторонами робочої групи про те, що буде повністю оновлений Верховний суд, персональний склад, з новими функціями, які будуть значно ширше. Другий блок – це теж, по попередньою домовленістю з робочою групою, і за підтримки в парламенті – це ліквідація спеціалізованих судів “, – уточнив Петренко.
Він додав, що спеціалізовані суди будуть ліквідовані – Вищий господарський суд, Вищий адміністративний суд, Вищий спеціалізований суд по кримінальних справах. У Мін’юсті планують перекласти ці функції на відповідні палати або підрозділу оновленого Верховного суду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас