Кабмін може дозволити Ахметову заробити за рахунок населення - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін може дозволити Ахметову заробити за рахунок населення - думка

Енергетика
1421
Кабінет міністрів підготував розпорядження яке зніме дотаційні сертифікати з ціни електроенергії для експортерів, через що може вирости ціна на електроенергію для населення.
Про це на своїй сторінці в Facebook з посиланням на проект розпорядження повідомив виконавчий директор ІК “Конкорд-Капітал” Андрій Герус.
“Дотаційні сертифікати – це сума коштів, яку доплачує промисловість і бізнес за побутових споживачів (щоб забезпечити низький тариф для населення). Зараз вони включаються в ціну електроенергії як для українських промислових споживачів, так і для компаній, що експортують електроенергію – єдиний підхід до всіх” , – зазначає Герус.
Кабмін пропонує погодитися з пропозицією Міненерго щодо закупівлі електроенергії енергопостачальниками на оптовому ринку електроенергії України для її подальшого експорту за оптовою ринковою ціною без урахування обсягу дотацій для компенсації втрат від здійснення постачання електроенергії.
Герус зазначає, що цей проект Розпорядження пропонує знизити ціну електроенергії, по якій експортери купують її у “Енергоринку”.
“Фактично така компанія одна – ДТЕК. Вона буде закуповувати електроенергію за ціною нижче, ніж інші покупці електроенергії”, – пише він.
На думку Геруса, тому, що експортери не будуть платити дотаційні сертифікати, в подальшому тарифи на електроенергію можуть підняти для населення.
“Ціна питання – кілька мільярдів гривень на рік. І вся країна скинеться для такого щастя окремих людей”, – пише він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас