Україна планує до 2018 р. провести корпоратизацію підприємств ракетно-космічної галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує до 2018 р. провести корпоратизацію підприємств ракетно-космічної галузі

Казна та Політика
963
Державне космічне агентство України (ДКАУ) відпрацьовує плани реструктуризації підприємств ракетно-космічної галузі, що включають корпоратизацію галузі до 2018 року, повідомив глава Державного космічного агентства України (ДКАУ) Любомир Сабадош.
“В рамках законодавчої ініціативи органу виконавчої влади ДКАУ вже розробила і подала в уряд концепцію реформування, що передбачає зміну форми власності наших підприємств. Ми пропонуємо корпоратизацію підприємств, які мають у перспективі можливість залучення інвестора не шляхом продажу майна, а частини акціонерного капіталу”, – сказав він.
Як зазначив Л.Сабадош, це дасть можливість отримання замовлень і інвестицій, а також буде працювати на збереження технологічного і виробничого капіталу галузі.
За оцінками ДКАУ, уточнив він, механічна робота з реструктуризації займе від одного до півтора року. В даний час законопроект перебуває на погодженні у міністерствах і відомствах і вже восени він може бути представлений у Верховній Раді.
“І якщо нас підтримають депутати, то з 2018 року у нас вже буде нова загальнонаціональна космічна програма на основі нових принципів, і ми прийдемо до її виконання з вже корпоратизованими підприємствами”, – сказав Л.Сабадош, додавши: “Закордонні інвестори, які захочуть брати участь в реалізації національної космічної програми України, зможуть взяти участь у переговорах, а в подальшому приватизації акціонерного капіталу галузевих державних акціонерних холдингових компаній”.
“Особливо хочу підкреслити, що реструктуризація – це не приватизація: ми не хочемо допустити хаотичного розпродажу підприємств космічної галузі, що мають стратегічне для держави значення”, – підкреслив глава ДКАУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас