Вчені створили унікальний «пластир» для відстеження активності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили унікальний «пластир» для відстеження активності

Технології&Авто
242
Більшість сучасних фітнес-трекерів вимірюють кількість зроблених кроків і частоту серцевих скорочень. Але для одержання найбільш повного уявлення про ефективність тренування або стан здоров’я, цих даних недостатньо. На щастя, сегмент переносних пристроїв стрімко розвивається, причому зацікавлені в ньому і вчені.
Так, фахівцям з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго вдалося створити перший в світі пристрій, здатний відстежувати одночасно і біохімічні, і електричні сигнали людського організму.
Гаджет, що отримав назву Chem-Phys patch, у режимі реального часу може реєструвати електрокардіограму (ЕКГ) і вимірювати рівень молочної кислоти, що свідчить про затрачені фізичні зусилля. Пристрій пропонується закріплювати на грудях, при цьому завдяки компактним розмірам він не буде доставляти незручностей власнику.
Що стосується конструкції Chem-Phys, «пластир» складається з трьох електродів, розміщених на тонкому гнучкому аркуші поліефіру, мікроконтролера і модуля Bluetooth, забезпечує передачу даних на смартфон, планшет або смарт-годинник.
Вчені переконані, що їхній винахід стане в нагоді не тільки спортсменам, але й, наприклад, людям із захворюваннями серця, яким він дозволить контролювати свій стан. Надалі фахівці планують удосконалити Chem-Phys і додати в пристрій нові датчики для вимірювання інших важливих показників.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас