Погана ідея: Рева попередив, чим загрожує монетизація субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Погана ідея: Рева попередив, чим загрожує монетизація субсидій

Особисті фінанси
2077
Монетизація субсидій може призвести до заборгованості населення перед державою.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.
На думку міністра, якщо населенню давати субсидії у вигляді грошей, то є ризик витрачання отриманих коштів не на погашення боргу за комунальні послуги, а на щось інше, що в подальшому призведе до накопичення боргу перед державою.
“Ось бабуся отримує 1130 грн пенсії і 2140 грн субсидії. Тепер питання: вона є хоче? І ось бабуся думає:” Треба ж 2140 грн заплатити і ще 60 грн з пенсії. Може, я 500 грн на ліки візьму, а з наступного місяця віддам “. Але з наступного місяця – ще 500 грн, і борг у неї починає накопичуватися”, – говорить Рева.
Крім того, на думку міністра, поганою ідеєю є робити гроші на субсидії цільовими.
“Для цього потрібно відкрити 9 млн рахунків і класти реципієнтам ці гроші на рахунок. Скільки часу займе ця процедура? Потім люди повинні прийти і сплатити з цих рахунків комунальні послуги. Банки виграють від такої кількості операцій, але чи виграють люди?”, – додає Рева.
Нагадаємо, що в зв’язку з підвищенням цін на газ і теплову енергію в опалювальному сезоні 2016/2017 років прогнозується збільшення кількості сімей, які звернуться за призначенням субсидії до 8 млн
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас