Samsung створює першу загальнонаціональну мережу для «розумного» міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung створює першу загальнонаціональну мережу для «розумного» міста

Технології&Авто
218
Південнокорейські компанії Samsung Electronics і SK Telecom збираються створити в країні загальнонаціональну мережу, яка об’єднає в собі всі пристрої, необхідні для створення «розумного» міста майбутнього.
Нова LoRaWAN-мережа буде вперше спрямована на комерційне використання, однак паралельно над схожими проектами працюють і телекомунікаційні компанії KPN (Нідерланди) і Swisscom (Швейцарія), причому завершити роботу над ними вони обіцяють вже в цьому році.
Південнокорейський проект базується на концепції Інтернету речей (IoT) – наступного великого тренда після смартфонів, націленого на оснащення різних пристроїв чіпами для зв’язку один з одним і з навколишнім середовищем. Згадана вище технологія LoRaWAN (глобальна комп’ютерна мережа дальньої дії) споживає дуже мало енергії і має низьку пропускну здатність, що робить її ідеальним рішенням для зв’язування сенсорів, які будуть розташовуватися у всіх можливих точках «розумних» міст. Технологія націлена на поліпшення, а не на заміщення мережевих рішень, що з’єднують пристрої на кшталт ноутбуків і смартфонів, які мають високі показники енергоспоживання і вимагають швидкого з’єднання.
LoRaWAN-мережу з частотою 900 МГц спочатку буде запущена в четвертому за величиною південнокорейському місті Тегу. До середини 2016 року вона має функціонуватиме по всій країні.
«Тегу послужить як тестового місця для IoT-мережі і сфокусується на налаштуванні і адаптації інфраструктури для рішень з відновлюваної енергії, хмарних платформ і аналізу великих даних по установ охорони і медичним сервісів, а також електромобільної інфраструктури автономних автомобілів. Наприклад, вуличні ліхтарі в місті за допомогою IoT-сенсорів збиратимуть інформацію про погоду і трафіку, що дозволить зменшити витрати за допомогою автоматичної настройки інтенсивності освітлення і отримувати інформацію про забруднення повітря », – заявила Samsung.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас