АМКУ дозволив громадянину Казахстану придбання половини акцій Євробанка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив громадянину Казахстану придбання половини акцій Євробанка

Фондовий ринок
437
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив фізичній особі-громадянину Казахстану придбати акцій ПАТ КБ “Євробанк” (Київ), що забезпечить досягнення 50% голосів у вищому органі управління кредитно-фінансової установи, повідомляється на веб-сайті АМКУ.
Як повідомлялося, Національний банк України (НБУ) погодив Болату Назарбаєву, чиє ім’я і прізвище збігається з ім’ям і прізвищем брата президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, покупку 50% Євробанку.
Б.Назарбаев намір придбати акції банку, які опосередковано через ТОВ “Консалтингова фірма “Фінанс аналіт сервіс” належать Олександру Адарічу, який в результаті вийде зі складу власників банку.
Крім того, в даний час на розгляді НБУ знаходиться пакет документів про придбання фізособою-громадянином Казахстану акцій Євробанку, що залишилися. Рішення з цього питання поки не прийнято.
На початку травня Б.Назарбаєв повідомив про намір придбати 63,335 млн акцій, що складає 50% зареєстрованого статутного капіталу українського банку. Крім того, купити 50% акцій Євробанку намір Гульмира Сарсембаева.
За даними НБУ, на 20 травня 50% акцій банку належить компанії ТОВ “Консалтингова фірма “Фінанс аналіт сервіс”, кінцевим власником якої є Олександр Адаріч, інші 50% банку опосередковано через ТОВ “Консалтингова фірма “Маркетингові технології” належать Вадиму Пушкарьову.
Євробанк заснований в 2005 році. Згідно з даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року Євробанк займав 57-е місце (1,634 млрд грн) серед 123 банків, що діяли в країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас