Кабмін спростив митні процедури: Що зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спростив митні процедури: Що зміниться

Казна та Політика
2257
Кабінет Міністрів затвердив концепцію створення і функціонування автоматизованої системи “єдине вікно”, що спрощує митні процедури та усуває доступ правоохоронців до митних оглядів.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів 25 травня.
“Єдине вікно” – це електронна система обміну даних, що спрощує і зменшує кількість митних процедур. Інформація про вантаж, що проходить за кордон буде автоматично з’являтися на митних пунктах і у всіх службах контролю.
Так, концепція “єдиного вікна” передбачає, що митний, санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний та інші види контролю здійснюватимуться за допомогою електронного обміну даними без паперових документів, печаток і штампів.
Нагадаємо, що на засіданні Кабміну прем’єр обіцяв прийняти рішення, яке повністю поставить крапку на так званій “горіховій мафії”.
11 травня Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та іншим профільним відомствам надати для розгляду на наступному засіданні уряду постанову, в якій буде запропоновано комплекс заходів щодо усунення на українських митницях зловживань з експортом горіхів.
Як повідомлялося, ДФС передала до Мінфіну проект закону “Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування деяких операцій з продуктами рослинного походження.
ДФС пропонує зміни до Податкового кодексу щодо ліквідації “схем з горіхами”. Найчастіше такі схеми застосовуються за операціями з продуктами рослинного походження – горіхи, гриби і ягоди.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас