Кличко має намір відродити КП "Київобленерго", обіцяє встановити теплові лічильники в будинках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко має намір відродити КП "Київобленерго", обіцяє встановити теплові лічильники в будинках

Енергетика
320
Влада Києва має намір почати процес демонополізації ринку теплоенергетики столиці, повідомив міський голова Віталій Кличко в ефірі однієї з радіостанцій у вівторок, повідомляє його прес-служба.
“Ми маємо намір почати процес демонополізації ринку теплоенергетики в Києві. Для цього плануємо реанімувати роботу комунального підприємства “Київтеплоенерго”, створеного ще 10 років тому. Ми провели всю необхідну підготовчу роботу, щоб активізувати його діяльність”, – зазначив В.Кличко.
За його словами, першочерговим завданням для “Київтеплоенерго” стане обслуговування теплових мереж і теплового обладнання. Обсяги та зони обслуговування підприємства будуть визначатися рішеннями сесії Київради.
При цьому В.Кличко нагадав, що концесійний договір Київради з “Київенерго” завершується в 2017 році.
Крім того, він повідомив, що до початку нового опалювального сезону всі столичні будинки будуть обладнані тепловими лічильниками.
За словами В.Кличка, лічильники дозволять знизити оплату на 30%, оскільки кияни будуть платити за точні обсяги спожитого тепла, а не за опалення квадратних метрів, як це було раніше.
“Сьогодні киянам приходять величезні рахунки за комунальні послуги. Ми як столична влада не формуємо тарифи, але намагаємося зробити так, щоб суми до сплати стали менше. Перш за все, це облік тепла та енергозбереження. До початку опалювального сезону лічильники будуть встановлені в кожному столичному будинку “, – сказав мер.
В.Кличко зазначив, що важливим напрямком зусиль мерії є енергозбереження. “Це і теплосанації будинків, і встановлення нових вікон у під’їздах. Тобто, всі заходи щодо теплозбереження”, – запевнив мер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас