Кредитори схвалили пакет допомоги Греції у розмірі €10,3 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитори схвалили пакет допомоги Греції у розмірі €10,3 мільярда

Світ
228
Міністри фінансів Єврозони погодили в середу рано вранці виділення Греції другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі € 10,3 млрд.
Про це повідомляє прес-служба Ради Європейського союзу.
В ході 11-годинних переговорів кредитори ухвалили рішення, згідно з яким Греція повинна отримати 10,3 мільярда євро з резервів Європейського стабілізаційного механізму (ESM). Це дозволить Греції позбутися загрози банкрутства.
Очікується, що сума буде переведена двома траншами. Перший платіж складе € 7,5 млрд, і він може бути здійснений вже в другій половині червня.
У підсумковій заяві засідання Єврогрупи по Греції також зазначається, що профіцит бюджету Греції в 2018 році повинен скласти 3,5% ВВП.
“Єврогрупа підтвердила середньостроковий цільовий рівень профіциту бюджету Греції в 2018 році в 3,5% ВВП і підкреслила важливість збереження відповідної податкової траєкторії”, – йдеться в підсумковій заяві.
Єврогрупа домовилася оцінити рівень стійкості боргу на підставі базового сценарію, при якому валові потреби Греції у фінансуванні складуть 15% ВВП після завершення програми макрофінансової допомоги в середньостроковій перспективі і не більше 20% в подальшому.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас