Держоргани виконали 67% рекомендацій бізнес-омбудсмена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держоргани виконали 67% рекомендацій бізнес-омбудсмена

Казна та Політика
186
Влада прислухається до порад бізнес-омбудсмена, повідомив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.
У I кварталі 2016 року Рада бізнес-омбудсмена отримала 139 скарг від бізнесу і успішно закрила 123 справи. «Це найвищий показник за всі попередні звітні квартали», – сказав Альгірдас Шемета.
Бізнес-омбудсмен зазначив, що Державна фіскальна служба як і раніше очолює антирейтинг відомств, на які скаржиться бізнес.
«Але цей держорган продемонстрував один з найвищих показників виконання наших рекомендацій – 72% рекомендацій виконано. Міністерство юстиції, яке знаходиться на другому місці за кількістю отриманих рекомендацій, виконало 76% з них. Найнижчий відсоток виконання рекомендацій бізнес-омбудсмена продемонструвала прокуратура – 18%. Ми працюємо над тим, щоб з нашими рекомендаціями рахувались абсолютно всі державні органи, і я радий, що більшість з них з готовністю йде на контакт», – зазначив Альгірдас Шемета, бізнес-омбудсмен України. Він уточнив, що на минулому тижні звернувся з проханням про зустріч до нового генпрокурора Юрія Луценко, але відповіді поки не отримав.
Прямий фінансовий ефект розслідувань склав в звітному періоді 215 млн грн, 99% цієї суми – повернений ПДВ.
«Показово, що скарг щодо повернення поточного ПДВ немає. Всі звернення стосуються повернення заборгованості за 2014-2015 роки», – уточнив бізнес-омбудсмен. Альгірдас Шемета зазначив, що ще один великий блок спірних питань стосуються адміністрування податків. Практично не надходить скарг, які стосуються реєстрації бізнесу.
Найактивніше в I кварталі бізнес-омбудсменові скаржилися представники промвиробництва (27 скарг), оптової торгівлі (22), сільського господарства і добувної промисловості (20) і сфери нерухомості (11). «80% скаржників – представники малого і середнього бізнесу», – підрахував Альгірдас Шемета.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас