Інвестиційний потенціал "зеленої" енергетики в Україні оцінюється в 16 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиційний потенціал "зеленої" енергетики в Україні оцінюється в 16 млрд євро

Енергетика
804
В Україні інвестиційний потенціал “зеленої” енергетики оцінюється в 16 млрд євро. Про це повідомив глава Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, передає прес-служба відомства.
“Експерти оцінюють інвестиційний потенціал ринку “зеленої” енергетики як мінімум 16 млрд євро. Для активізації ринку ми працюємо над створенням сприятливих умов для ведення бізнесу в цій сфері, вдосконалюємо законодавство і приводимо його у відповідність із європейськими нормами”, – повідомив Савчук.
За словами голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, в Україні є всі технічні та ресурсні передумови, щоб замінити традиційні види палива поновлюваними джерелами енергії.
“Ми можемо впевнено говорити, в який би регіон не прийшов інвестор, він знайде ресурс для свого виробництва. Більше того, наша амбітна мета – досягти до 2020 року 11% енергії з відновлюваних джерел в кінцевому енергоспоживанні”, – підкреслив Савчук.
Він також зазначив, що в Україні зростає кількість домогосподарств, які встановлюють на дахах своїх будинків сонячні панелі. Тільки протягом 4-го кварталу минулого року їх кількість збільшилася на 84%.
“Ми можемо говорити про створення внутрішнього ринку сонячних панелей, які будуть набагато дешевшими від імпортованих”, – зазначив Савчук.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас