Представник ЄК: Концепція "дешевої енергії" в нинішніх економічних умовах втратила актуальність для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представник ЄК: Концепція "дешевої енергії" в нинішніх економічних умовах втратила актуальність для України

Енергетика
674
Концепція “дешевої енергії” в нинішніх економічних умовах втратила актуальність для України, а спроби зберегти її гальмують розвиток країни, таку думку висловив представник Групи з підтримки України, створеної в Єврокомісії, Торстен Волерт на міжнародній експертній дискусії про розвиток українського ринку електроенергії в Брюсселі.
“Кожен в Україні розуміє, що ситуація, коли дешева енергія субсидується третьою країною, зокрема Росією, є питанням минулого. Це повинно субсидуватися всередині країни, але тільки питання – хто це повинен робити”, – сказав представник ЄК.
На його думку, комплексну відповідь на це питання визначається ситуацією на ринку, соціальною системою, а також вихованням у людей належних звичок економити енергоресурси.
Т.Волерт акцентував увагу на забезпеченні енергоефективності не лише на рівні промисловості, але і в комунальному секторі.
Представник ЄК застеріг від зростання популізму в Україні навколо теми підвищення тарифів, однак визнав наявність великих побоювань в українському суспільстві з приводу здатності оплачувати рахунки за енергопостачання в усіх прошарках населення. У той же час він ще раз зазначив, що на такі питання відповідь має давати соціальна система в державі, а не концепція “енергія повинна бути дешевою”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас