Британія після п'ятирічної перерви відновлює видобуток сланцевого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія після п'ятирічної перерви відновлює видобуток сланцевого газу

Енергетика
360
Видобуток сланцевого газу методом гідророзриву геологічного пласта (фрекінгу) відновиться в Великобританії вперше з 2011 року, повідомляє ТАСС.
“Про це стало відомо після того, як в понеділок влада англійського графства Північний Йоркшир fзаявку газової компанії Third Energy на освоєння саме таким способом газового родовища біля села Кірбі Міспертон”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що своє рішення плановий комітет ради графства прийняв сімома голосами проти чотирьох. Такий вердикт викликав бурхливу негативну реакцію представників природоохоронних організацій, які зібралися біля будівлі ради графства в містечку Норталлертон, які затаврували взяли це рішення депутатів ганьбою і пригрозили залучити їх до відповідальності.
“Британське представництво міжнародної екологічної організації Greenpeace назвало санкціонування місцевою владою заявки “гірким розчаруванням” з присмаком неминучості, враховуючи настрій правлячого в країні кабінету торі на користь відновлення видобутку сланцевого газу з використанням методики гідророзриву пласта”, – підкреслює видання.
Third Energy розпочне видобуток газу, використовуючи пробурену нею ще в 2013 році свердловину глибиною 2 милі (3,2 км), що іменується KM-18.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас