Експерти поставили Порошенку оцінки за рік президентства: Головні досягнення та невдачі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти поставили Порошенку оцінки за рік президентства: Головні досягнення та невдачі

Казна та Політика
981
Експерти під час опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, оцінили діяльність Петра Порошенка протягом другого року перебування на посаді Президента на 4,5 бала за десятибальною шкалою.
Про це заявив аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Олексій Сидорчук.
«Оцінили в 4,5 бала. Для порівняння, середня оцінка за перший рік президентства становила 5,3 бала », – сказав Сидорчук.
За його словами, основними досягнення Глави держави фахівці вважають призупинення ескалації бойових дій на Донбасі, виконання умов щодо впровадження безвізового режиму з ЄС, створення боєздатної армії, а також міжнародну підтримку. Крім того, фахівці згадують зміну уряду, збереження парламентської коаліції, продовження санкцій проти Росії, реформу поліції.
При цьому головними невдачами Порошенка вважають невдалу кадрову політику, відсутність прогресу в боротьбі з корупцією, провал реформи прокуратури, а також повільний хід системних реформ. Крім того, відсутність прогресу у врегулюванні ситуації на Донбасі, фігурування в офшорному скандалі, слабку позицію в «мінських» переговорах.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас