У 2015 році кількість біткоін-гаманців подвоїлася і перевищила позначку в 12 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2015 році кількість біткоін-гаманців подвоїлася і перевищила позначку в 12 млн

Фінтех і Картки
195
Найвідоміша криптовалюта Bitcoin стає все більш популярною серед інвесторів. За даними CoinDesk, в 2015 році число біткоіни-гаманців подвоїлося і перевищило позначку в 12 млн.
До можливостей цієї валюти все частіше вдаються ті інвестори, які сумніваються в надійності і стабільності традиційних валют, паперових грошей або бажають убезпечити свої заощадження в разі фінансової кризи. При цьому, популярності Bitcoin сприяє зниження волатильності його вартості останнім часом. Так, протягом квітня протягом рекордних 28 днів поспіль цей показник був нижче, ніж у золота.
Згідно з недавнім дослідженням, проведеним серед 3,5 тисячі користувачів криптовалюти, п’ята частина опитаних вибрали Bitcoin, оскільки не довіряють банкам або не хочуть, щоб влада контролювала їхні гроші. За даними аналітиків, серед прихильників віртуальних грошей багато і тих, хто раніше віддавав перевагу інвестуванню в золото.
Крім того, криптовалюта стала відігравати суттєву роль в проведенні швидких і анонімних операцій.
Зростаюча популярність Bitcoin також відображає більшу довіру нового покоління до технологій, ніж до влади. «Біткоін став засобом заощадження, – вважає аналітик Джил Лурія. – Раніше люди вважали за краще золото, яке було єдиним способом убезпечити себе при серйозних побоюваннях щодо світової економіки і стабільності грошово-кредитної системи ».
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас