Податкова міліція виявила міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом 180 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція виявила міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом 180 млн гривень

Кримінал
556
Податкова міліція виявила міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом 180 млн гривень.
Про це йдеться в повідомленні Державної фіскальної служби.
Співробітниками податкової міліції Дніпропетровської області в ході розслідування кримінального провадження, припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який надавав послуги суб’єктам господарювання Київської, Кіровоградської, Запорізької та Дніпропетровської областей.
Злочинну діяльність організувала група осіб, які без наміру здійснення статутної діяльності створили і зареєстрували ряд фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності.
На їх розрахункові рахунки легальні підприємства перераховували безготівкові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надані послуги та виконані роботи.
Надалі кошти переводилися в готівку учасниками центру і передавалися клієнтам.
Орієнтовний оборот проконвертованих коштів за 2015-2016 рік через розрахункові рахунки, відкриті в філіях комерційних банків, склав більше 180 млн гривень, ймовірні втрати бюджету становлять понад 30 млн гривень.
В ході проведених заходів здійснено 16 обшуків в офісних приміщеннях і за місцем проживання фігурантів, де вилучено 120 тис. доларів, 7,9 тис. гривень, 12 печаток підприємств, 22 одиниці комп’ютерної техніки, 6 засобів зв’язку, 4 електронних носія інформації і документи, свідчать про протиправну діяльність.
Також на розрахункові рахунки транзитно-конвертаційних підприємств, відкриті в філії комерційного банку, із залишком коштів в сумі 1,7 млн гривень і 4,9 тис. доларів накладено арешт.
Нагадаємо, податкова міліція ліквідувала міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом 660 млн гривень у Житомирській області
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас