Розенко сподівається створити накопичувальну систему пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко сподівається створити накопичувальну систему пенсій

Особисті фінанси
596
Кабінет міністрів не ухвалював рішення відкликати законопроект про пенсійну реформу, який передбачає введення другого, накопичувального, рівня пенсійного страхування.
Про це віце-прем’єр Павло Розенко написав у Facebook, коментуючи інформацію про нібито домовленості з Міжнародним валютним фондом відкликати з Верховної Ради відповідний законопроект №4608.
“Поки що ніяких рішень про відкликання законопроекту немає. І сподіваюсь не буде. Чесно кажучи сам трохи здивований появою цієї інформації”, – написав Розенко в коментарях.
“Це має бути рішення Уряду. Такого рішення не було. І навіть не обговорювалося”, – додав він.
Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева в одному з інтерв’ю пояснив необхідність відмови від ідеї введення другого, накопичувального, рівня системи пенсійного страхування величезним дефіцитом Пенсійного фонду й відсутністю гарантій такої прибутковості накопичувального фонду, яка захищала б від інфляції.
Дефіцит солідарного Пенсійного фонду Рева оцінює вже у 145 млрд грн
За даними агентства “Інтерфакс-Україна”, перенести введення накопичувального рівня пенсійної системи на невизначений термін у зв’язку з дефіцитом ПФУ пропонує й нове керівництво Мінфіну.
Водночас у проекті Плану пріоритетних дій уряду на 2016 рік запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування разом із розвитком недержавного пенсійного забезпечення є ключовим кроком, який необхідно реалізувати в середньостроковій перспективі. Затвердження цього плану заплановано на 26 травня.
Програма співпраці з МВФ передбачає внесення до Верховної Ради проекту пенсійної реформи з подальшою її реалізацією для зниження дефіциту ПФУ.
За даними “Інтерфакс-Україна”, поточні домовленості з Фондом у рамках програми розширеного фінансування EFF передбачають початок реалізації пенсійної реформи з 2017 року. Виділення наступних траншів, після очікуваного в липні третього, прямо залежатиме від даного законопроекту і його проходження в Верховній Раді.
Близьке до переговорів України й МВФ джерело повідомило агентству, що представники Фонду сумніваються в можливості вирішити проблему дефіциту Пенсійного фонду без підвищення пенсійного віку.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас