SWIFT після крадіжки $81 мільйона з ЦБ Бангладеш готує план по боротьбі з кіберзлочинами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SWIFT після крадіжки $81 мільйона з ЦБ Бангладеш готує план по боротьбі з кіберзлочинами

Фінтех і Картки
262
Система платежів SWIFT планує запустити нову програму безпеки після крадіжки $ 81 млн у ЦБ Бангладеш.
Про це на конференції фінансових сервісів в Брюсселі розповість гендиректор SWIFT Готтфрід Лейбрандт, повідомляє Reuters. Цю ж інформацію призводить і Financial Times, яка посилається на проект промови Лейбрандта.
SWIFT хоче, щоб банки «кардинально» поліпшили обмін інформацією, посилили систему безпеки і стали частіше користуватися програмним забезпеченням, яке здатне виявити обман при проведенні платежів, заявить Лейбрандт. SWIFT також підготує більш жорсткі інструкції, завдяки яким аудитори і регулюючі органи зможуть визначити, наскільки якісно дотримуються процедури безпеки при проведенні платежів в системі, передає РБК.
Лейбрнадт знову виступить на захист SWIFT – він, зазначає Reuters, скаже, що злом в ЦБ Бангладеш стався через збій у користувачів. «SWIFT не всемогутній – ми не регулятор і ми не поліцейський», – заявить він.
Хакери намагалися вивести з ЦБ Бангладеш $ 951 млн, однак більша частина операцій була заблокована. Зломщикам вдалося перевести на рахунок на Філіппінах $ 81 млн. Bloomberg повідомляв, що співробітники банку не відразу помітили активність хакерів. Вони лише на наступний день побачили, що програма обміну з терміналом SWIFT не реагує на команди.
Думка про те, що SWIFT і Федеральний резервний банк Нью-Йорка несуть частину відповідальності за виведення коштів, висловлювали посадові особи ЦБ Бангладеш. У британській BAE Systems, яка займається розробками в області озброєнь і інформаційної безпеки, також заявляли, що хакери могли скористатися вразливістю системи. При цьому SWIFT відмовилася визнавати свою відповідальність за злом.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас