НБУ заявляє про задовільну ліквідність "ПриватБанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ заявляє про задовільну ліквідність "ПриватБанку"

Кредит&Депозит
4152
Національний банк України заявляє про задовільну ліквідність найбільшого в Україні “ПриватБанку”.
Про це йдеться в повідомленні регулятора.
“ПриватБанк є одним з трьох системно важливих для фінансової системи і найбільшим ощадним банком країни. Він обслуговує значну кількість пенсіонерів, великий, малий і середній бізнес, зарплатні проекти, успішно розвиває платіжні системи та є провідним інноваційним банком”, – повідомляє прес-служба.
Згідно з повідомленням, в 2014 році Приватбанк пройшов стрес-тестування і виконав всі необхідні умови для подальшої роботи. За результатами цієї діагностики капітал банку збільшено на 8,2 млрд гривень.
Як зазначається, Приватбанк погодив з Національним банком план рекапіталізації, який розрахований на три роки, і активно працює над його реалізацією.
“Це комплексна програма, яка включає реструктуризацію кредитів, наданих НБУ, поліпшення якості кредитного портфеля, в тому числі і за рахунок прийняття додаткового забезпечення по кредитах, збільшення капіталу банку як за рахунок додаткових внесків акціонерів, так і за рахунок конвертації субординованого боргу в капітал 1 рівня, приведення пруденційних показників банку до нормативного значення “, – повідомляє НБУ.
НБУ здійснює постійний моніторинг діяльності банку в цілому і контроль за виконанням програми рекапіталізації зокрема. Стан ліквідності банку задовільний, сьогодні ПриватБанк має найбільший за системою залишок коштів в касах і банкоматах – близько 9 млрд гривень, на коррахунку – близько 2,3 млрд гривень “, – повідомляє прес-служба.
Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що у “Приватбанку” існують системні проблеми.
Як відомо, прибуток “ПриватБанку” в січні-березні 2016 року склав 211 млн грн, тоді як за відповідний період 2015 року його прибуток становив 6 млн грн.
Станом на 1 січня 2016 року його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов (пряма участь- 33,2525%, опосередкована – 8,3346%) і Ігор Коломойський (пряма участь -41,6572%, опосередкована – 8,3346%).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас